Meer informatie over Tommasi Amarone Classico DOCG Magnum
In 1902 werd Tommasi opgericht. Het familiebedrijf ligt in het kleine dorpje Pedemonte, in het hart van de ‘Valpolicella Classico’ regio, in Verona-Veneto. Met uitzonderlijk mooie wijndomeinen in de D.O.C. regio’s rondom Verona, staat het familiebedrijf vooral bekend om zijn onvergelijkbare rode wijnen. Denk aan, Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella, en Recioto della Valpolicella, allen vervaardigd volgens de traditionele ‘Appassimento’ methode.
Tommasi specialiseert zich al tientallen jaren met groot succes in de productie van de Amarone Classico. Zonder twijfel is dit de meest prestigieuze wijn uit de Valpolicella regio en één van de beste wijnen ter wereld. Gemaakt volgens de traditionele ‘Appassimento’ methode. Alleen de beste en meest rijpe trossen zijn voor Amarone gebruikt. Na de oogst hangen de druiven op kleine rekken in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter bries indrogen tot februari. Ze verliezen daarbij ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende minimaal 3 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl en daarna nog een jaar op fles.
De kleur, geur en smaak
De intens robijnrode kleur, fluweelzachte aroma’s van zeer rijpe zwarte kersen, donkere pruimen en licht notige en kruidige tonen onthullen de complexiteit van deze Amarone. Op het palet toont de wijn elegantie en zachtheid, met een geweldige ruggengraat dankzij de uitstekende balans tussen zuurgraad en tannines. De tanninestructuur vervaagt naar een afdronk van uitstekende persistentie, met subtiele tonen van rood fruit.
Bezoek de website van Tommasi AmaroneClassico DOCG Magnum





